Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fogkő eltávolítás

fogkoeltavolitas-fogorvos-dentalhigene.jpgFogkő?

A fogak felszínén (elsősorban alsó frontok nyelv felőli oldalán és felső őrlők külső felén) képződő sárgás, barnás, „házilag” nem eltávolítható képlet. Lepedék (plakk) halmozódik fel, melybe ásványi anyagok rakódnak a nyálból. Majd ez megkeményedik és kész a fogkő!

Érdes felszíne miatt még nehezebb tisztítani és még több baktérium halmozódik fel, ezzel komoly problémákat okozva.

A baktériumok az íny gyulladását okozzák (ezért is vérzik gyakran), ami kezeletlenül krónikus fogágybetegséghez vezethet.


Hogyan zajlik a kezelés?

Ultrahangos műszerrel (depurátor) a fogak felszínéről fájdalommentesen eltávolítjuk a fogkövet, lepedéket. Az eszköz rezgőmozgást végez, miközben a hangrezgés hatására légbuborékok keletkeznek és ezek lepattintják a kemény fogkövet. Teljességgel fájdalommentes és gyors módszer, miközben fogai nem károsodnak.  

Ha az összes fogkövet eltávolítottuk, lepolírozzuk a fogakat. Ez történhet polírozó gumik, harangok és polírozó paszta segítségével. Vagy van ennél modernebb, gyorsabb, nagyobb hatékonyságú módszer, a „homokfúvós polírozás”. Ennek során nátrium-karbonát szemcséket levegővel-vízzel elegyítve polírozzuk le a fogait. Ennek segítségével még a nehezen hozzáférhető helyekről is eltávolíthatóak a makacs elszíneződések, és némileg fehérebb hatásúvá is válnak a fogak.

Jelentkezzen be ultrahangos fogkő eltávolításra!